Szef kuchni z zamiłowaniem do muzyki – kulinarna symfonia o włoskich korzeniach – Andrea Camastra

16 czerwca 2022 Maciej Filipkowski

00:00
00:00

Andrea Camastra to jeden z najlepszych szefów kuchni na świecie. W dzisiejszym odcinku porozmawiamy o jego zamiłowaniu do jedzenia i pasji do muzyki. Rozmowa jest po angielsku, ale na YT możecie ją obejrzeć z polskimi napisami.

Nasz gość jest propagatorem techniki gotowania „note-by-note” (nuta-po-nucie), której autor, wynalazca kuchni molekularnej Prof. Hervé This, uznał Andrea Camastrę za następcę legendarnego Ferrana Adrii z restauracji El Bulli.

Zapraszamy na rozmowę pełną osobistych wyzwań, kulinarnych eksperymentów i ambitnych planów na przyszłość. 

🍴 Jeśli chcecie posmakować potraw naszego gościa i zobaczyć jak gotuje, koniecznie odwiedźcie jego warszawską restaurację Nuta – https://nuta.com.pl/ 

📌 Z dzisiejszej rozmowy dowiesz się:

  • Co skłoniło naszego gościa do otwarcia restauracji w Polsce?
  • Jak pandemia wpłynęła na jego życie i biznes?
  • Jakie były początki kulinarnej kariery naszego gościa?
  • Co złożyło się na jego sukces i zdobycie gwiazdki przewodnika Michelin?
  • Jakie to uczucie zobaczyć swoje nazwisko na liście 100 najlepszych szefów kuchni na świecie?
  • Czy pozostałe pasje naszego gościa wpływają na to, jak gotuje?

💡 ZAPAMIĘTAJCIE

Nie rezygnujcie ze swoich marzeń. Każdy, z odpowiednim nastawieniem, jest w stanie osiągnąć wszystko, co chce. Nie pozwólcie, aby negatywne emocje lub ciężkie życiowe sytuacje was zniechęciły.

✅ Dołącz do Mastermind ZSB i zmień swoje życie i biznes na lepsze: https://zaprojektujswojbiznes.pl/mastermind/ 



Dodaj Komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.